Socialförvaltningen

Vi söker dig som vill vara med och forma morgondagens Ale. Hos oss är du med och levererar service och tjänster av bästa kvalitet till Aleborna. Tillsammans skapar 2 500 medarbetare ett Ale, kommunen som fokuserar på invånarna och deras behov. Bli en av oss!

Om arbetsplatsen

Bemanningsplaneringen förser verksamheterna inom socialförvaltningen med timvikarier. Vikarierna arbetar inom hemtjänst, äldreboende och funktionsstöd i hela Ale kommun. Tillsammans med andra medarbetare skapar du goda förutsättningar för våra medborgare som är i behov av stöd.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som antingen vill arbeta som sommarvikarie eller timvikarie! Du ska ha entusiasm och intresse för att arbeta med människor!

Som vikarie inom äldreomsorg eller funktionsstöd arbetar du med människor som av olika skäl behöver stöd i sin vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat praktisk hjälp med personlig omsorg, stöd vid måltider, inköp och att följa med på aktiviteter. I arbetet som vikarie ska du även dokumentera och utföra insatser utifrån delegation från sjuksköterska, till exempel att ge mediciner. För att skapa de bästa förutsättningarna för dig att komma in i arbetet får du även en gedigen introduktion samt att du får gå utbildningar anpassade till arbetet. Arbetar du hos oss är det viktigt att du brinner för att arbeta med människor och vill göra skillnad för människor i behov av extra stöd i vardagen!

Vi söker just nu främst vikarier som kan arbeta på schema i sommar under vissa veckor, ska du arbeta på schema under sommaren så är det dagtid, kvällstid och helger som arbetstiderna varierar på. Det kan även förekomma nattjänstgöring i vissa tjänster. 

För sommarvikarier erbjuder vi denna sommar;

 • Sommarbonus på upp till 6000 kr!
  *Sommarbonus gäller om du arbetar minst fyra sammanhängande veckor på schema och bonusen växer ju fler veckor du kan arbeta. Bonusen baseras på hur många sammanhängande veckor du arbetar på schema under vecka 25-34 och växer ju fler veckor du kan arbeta. Exempelvis om du arbetar fyra sammanhängande veckor på schema får du 3000 kr i bonus, vilket innebär drygt 20 kr mer i timlön. Arbetar du tio sammanhängande veckor på schema får du 6000 kr i bonus! Bonusen gäller om du uppfyller kvalifikationerna, exempelvis 95% närvaro under sommaren. Bonusen betalas ut efter sommaren efter att närvarokravet har kontrollerats.

 • En bonus på 2000 kr för dig som väljer att återvända till våra verksamheter och arbeta som sommarvikarie även denna sommar! 

Vill du enbart arbeta på timmar? Då behöver vi dig också!
Som timvikarie lägger du din tillgänglighet i vårt vikariehanteringssystem och bokas in på arbetspass beroende på hur verksamheternas behov av vikarier ser ut.

Dina arbetstider kommer att vara schemalagda på dagtid, kvällstid och helg. Det förekommer även nattjänstgöring i vissa tjänster.

Vi rekryterar löpande så skicka in din ansökan snarast!

Kvalifikationer

 • Du som söker ska ha fyllt 18 år.
 • Du behöver kunna kommunicera och dokumentera på god svenska.
 • B-körkort är ett krav om du söker arbete inom vissa verksamhetsområden
  (hemtjänst och funktionsstöd bland annat).
 • Meriterande är om du kan arbeta vissa veckor under sommarperioden vecka 25 -34.
 • Det är meriterande om du har en godkänd eller pågående utbildning från omvårdnadsprogrammet eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är även detta en merit.
 • För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd. Detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.

Vi söker dig som har en stor personlig mognad, är engagerad och ansvarsfull samt har ett gott bemötande. Du ska tycka att det både är stimulerade och roligt att arbeta tillsammans med människor. Vi söker även dig som har god samarbetsförmåga och som har god förmåga att skapa relationer!

Övrigt

Ansökan:
Vi hanterar inte ansökningar via pappersform eller e-post.

I denna rekrytering har vi valt att använda oss av urvalsfrågor istället för personligt brev.

I rekryteringsprocessen kommer du få gedigen information gällande hur är det att arbeta hos oss, både genom vår portal och när du blivit inbjuden till intervju. Vi kommer under rekryteringsprocessen främst ha Teamsintervjuer.

Senare i processen kommer även referenser tas och utdrag ur belastningsregister efterfrågas. I slutfasen av rekryteringen ska du göra ett språktest och lämna utdraget från belastningsregistret fysiskt i handen till ansvarig rekryterare på kontoret. Det går också att få utdraget i din digitala brevlåda om du till exempel har Kivra. Utdraget ska vara giltigt (högst ett år gammalt). Ansök gärna redan nu för att kunna uppvisa det vid intervjun. Ansökningsblanketten hittar du via länken nedan:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 50
Sysselsättningsgrad Timavlönad
Ort Ale
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/181
Kontakt
 • Johanna Lämhed, 0303-704068
Facklig företrädare
 • Fackliga representanter nås via Kontaktcenter, 0303-703000
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb