Samhällsbyggnadsförvaltningen

Vi söker dig som vill vara med och forma morgondagens Ale. Hos oss är du med och levererar service och tjänster av bästa kvalitet till Aleborna. Tillsammans skapar 2 500 medarbetare ett Ale, kommunen som fokuserar på invånarna och deras behov. Bli en av oss!

Om arbetsplatsen

Miljöenheten är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen och består av cirka 14 personer som nu behöver kompletteras med ny kompetens. Miljöenheten ansvarar bland annat för kommunens tillsyns- och tillståndsarbete inom miljö- och hälsoskyddsområdet, förorenad mark, enskilda avlopp, livsmedel, tobak och läkemedel med mera. Vi söker nu två miljö- och hälsoskyddsinspektörer med inriktning förorenad mark.

Arbetsuppgifter

Rollen som miljö- och hälsoskyddsinspektör är bred och varierande. De personer vi nu söker kommer främst arbeta med tillsyn av förorenade områden, men även andra arbetsuppgifter kan ingå.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är rådgivning gällande förorenad mark, bedömning av om en anmälan krävs eller inte. Handläggning av anmälan om arbete i förorenad mark samt granskning av förslag till provtagningsplaner, resultat och slutrapporter. Ytterligare vanliga uppgifter är bedömning av försiktighetsåtgärder, medverkan i plan och byggprocess, avge yttranden i bygglovsärenden, förhandsbesked och planärenden, samt att agera expertrådgivande för kommunens andra enheter. För att säkerställa samsyn och effektiva arbetsmetoder medverkar inspektörer i nätverk ihop andra kommuner. 

Kvalifikationer

För denna roll är det krav på:

  • Högskoleutbildning till miljö- och hälsoskyddsinspektör, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Erfarenhet av aktivt arbete med Miljöbalken.
  • Erfarenhet av myndighetsutövning på kommunal eller statlig nivå inom miljöbalkens område. 
  • Förmåga att uttrycka sig väl på Svenska i tal och skrift. 
  • Kunskaper i miljöbalk och författningslagstiftning. 
  • Körkort B.

Meriterande ser vi att du som sökande även har en masterutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet och formell utbildning rörande handläggning av förorenade områden, deponier och massor för anläggningsändamål. Meriterande erfarenheter är djupare kunskaper inom arbete med förorenade områden, arbete inom politiskt styrd organisation och erfarenhet av att ha författat eller handlagt anmälan om arbete i förorenade områden. Ytterligare erfarenheter som räknas som meriterande är ansvar kring sanering av områden likt konsult eller projektledning samt fördjupade kunskaper inom Miljöbalkens kap. 10.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet där din samarbetsförmåga kommer vara avgörande. Som miljö- och hälskyddsinspektör behöver du vara serviceinriktad samt mål- och resultatorienterad. Det kommer krävas att du är självgående, har uthållighet och hög integritet.  Eftersom frågorna är komplexa behöver du ha problemlösande analysförmåga och vara strukturerad. 

Övrigt

Urval kommer att ske löpande.

Anställning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Ale
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/35
Kontakt
  • Laila Ekman, 46303703305
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via Kontaktcenter, 0303-703000
Publicerat 2024-02-09
Sista ansökningsdag 2024-03-14

Tillbaka till lediga jobb